fbpx

ELEKTRISK TANNBØRSTE TEST

Topp 7 tannbørster akkurat nå!

Det er kanskje ikke det mest spennende man kan kjøpe, men en elektrisk tannbørste som rengjør skikkelig og grundig kan gjøre en forskjell på helsen din eller til en du er glad i. 

Det er ingen overdrivelse: forskning publisert i 2016 fant at god tannhygiene kunne bremse utviklingen av Alzheimers, og at tannkjøttsykdom kan fremskynde mental stagnering.

Tannleger anbefaler å pusse med en elektrisk tannbørste fremfor en manuell modell. Dr Richard Marques, som er basert på Londons Harley Street, sier: «When the technology was less advanced, it was possible to clean as well with a manual toothbrush, but now so much research has gone into them that any electric toothbrush is better than a manual toothbrush. They either use rotation and oscillation or vibration, and you’re able to clean your teeth without scrubbing too hard.»

Mange av premiummodellene på markedet tilbyr ekstra funksjoner som forskjellige rengjøringsmoduser, trykksensorer og nedtelling for å forbedre din munnhygiene. Den eneste demotiverende faktoren kan være prislappen – mens prisen varierer enormt fra modell og merke. De elektriske tannbørste i denne testen koster fra 400kr ti godt over 2000kr. Men Marques sier at du ikke trenger å bruke penger for å få gode resultater: “There’s no ‘minimum spend’ we’d recommend, it really depends on the extra features you want.”

 

Han vil anbefale børster fra tannlegegodkjente merker Oral-B og Phillips, men det er noen interessante nye utfordrer me

#1  Spotlight Oral Care Sonic

5/5

Hvorfor vi likte denne: Den er elegant, har høy ytelse og du får mye for pengene

Spotlight Oral Care Sonic

Vår rating

Design: 5/5
Rengjøring: 5/5
Batteritid: 5/5
Ytelse: 5/5
Valuta for pengene: 5/5

Dette likte vi:

 • Skånsom mot tannkjøttet
 • Enkel å bruke
 • Bredt utvalg av moduser

Dette likte vi ikke:

 • Av/på knappen er litt for sensitiv

Jeg forventet mye av dette merket, som ble grunnlagt av to tannleger, og Spotlight Oral Care Sonic tannbørste leverte enda bedre enn forventet. 

Jeg hadde aldri forestilt meg at en elektrisk tannbørste kunne være et stilig, denne har et jevn, ergonomisk design og er  minimalismens store drøm drøm. En sølvknapp slår den av og på, og veksler mellom tre børstemoduser: ‘Sensitiv’, ‘Rengjøring’ og ‘Hvit.’ Andre tannbørster tilbyr flere hastighetsinnstillinger, men jeg syntes dette var mer enn nok (og mindre forvirrende ). Den bruker Sonic-teknologi som beveger børsten side til side med en hastighet på opptil 48 000 repetisjoner per minutt.

Grunnen til at jeg elsker denne tannbørsten så mye, er den intuitive designen kombinert med det faktum at jeg kan føle de dyptrensende effektene (det nærmeste jeg har en hygienisk standard rengjøring hjemme). Selv om den renser kraftig, føles den ikke for hard mot tannkjøttet. Den har også et bemerkelsesverdig langvarig batteri – jeg begynte med å teste den daglig i fire uker og måtte bare lade den en gang i den tiden. Den har definitivt vunnet en permanent plass i baderomsskapet mitt.

Kanskje det er fordi det er en knallhvit tannbørste (selv om den kommer i svart, eller forutsetningen i rosa gull) eller fordi grunnleggerne har så veldig hvite tenner, men det virker som at merket fokuserer på tannbleking. Denne tannbørsten utmerker seg også der, og fjerner skånsomt, men effektivt overflateflekker.

 

Børstehodene kommer i tre størrelser, og tannbørsten kommer også med en førsteklasses reiseveske. Som en morsomt tillegg, kan du tilpasse den med navnet ditt. Det er veldig få ting som kan trekke denne ned – hvis jeg skulle finne en (nå er jeg virkelig priktet), ville det være at knappen er veldig følsom og kan slå seg på på automatisk under hvis den for eksempel ligger i vesken. Det er imidlertid ikke nok til å trekke den ned. Så nær en perfekt ti som du kan komme.

#2 Philips Sonicare 9900

4.7/5

Hvorfor vi likte denne: Uten tvil den mest imponerende tannbørsten på markedet (bortsett fra at du må betale for den den)

Philips Sonicare 9900

Vår rating

Design: 5/5
Rengjøring: 5/5
Batteritid: 5/5
Ytelse: 5/5
Valuta for pengene: 4/5

Dette likte vi:

 • SenseIQ teknologi
 • Premium følelse
 • Helt ekstrem ytelse

Dette likte vi ikke:

 • Høy pris

Det er ingen overdrivelse å si at dette er den beste elektriske tannbørsten som finnes. Grunnen til at den ikke har vunnet topplasseringen er fordi den er utrolig dyr, og alt i alt tror jeg at Spotlight Oral Care tilbyr en bedre balanse mellom ytelse og pris.

Men skulle penger ikke være noe objekt, er Sonicare 9900 sannsynligvis den elektriske tannbørsten for deg. Den har en premium følelse og kommer i to stilige dempede farger (jeg gikk for den myke gullfargen). 

Ved første øyekast ser det ut til at det mangler litt i børstemodus (den har bare tre hastigheter som du veksler mellom ved å trykke på en knapp foran på børsten). “SenseIQ”-teknologien betyr imidlertid at svingningen og hastigheten automatisk justeres basert på trykket, bevegelsen og dekningen til din individuelle børstestil. Dette er smart børsting.

 

Som de fleste førsteklasses elektriske tannbørster, er den basert på sonisk teknologi, og børsten beveger seg opptil 62 000 ganger per minutt. Den AI-baserte Philips Sonicare-appen gir deretter tilbakemeldinger i sanntid og personlige anbefalinger.

 

Philips børstehodet oppleves også som ekstremt høy premium kvalitet. Det er designet for alt-i-ett-rengjøring med vinklet børste for å komme til i utilgjengelige områder og trekantede spisser for å fjerne overflate flekker. Det kan være fordi jeg er så imponert over utseendet og følelsen til børsten, at etter første gangs bruk så føles det ut som at tennene er helt rene og ser litt hvitere ut

#3 Oral-B iO Series 9 Ultimate

4/5

Hvorfor vi likte denne: Den beste for smart-teknologi

Oral-B iO Series 9 Ultimate

Vår rating

Design: 4/5
Rengjøring: 5/5
Batteritid: 3/5
Valuta for pengene: 4/5
Ytelse: 4/5

Dette likte vi:

 • En app som veileder deg
 • Nok av moduser
 • Litt dårlig batteritid

Dette likte vi ikke:

 • Høy pris
 • Unødvendig rengjøring ved børstehodet

Dette er Oral-Bs premium versjon. Som med Philips-tannbørsten ovenfor, fungerer den med AI-teknologi (via Oral-B-appen) for å gi sanntids tilbakemelding på pusseteknikken din. Den vil også minne deg på når du skal bytte hode på tannbørsten.

På selve børsten er det en smart interaktiv skjerm som lar deg navigere mellom imponerende syv forskjellige børste modus. Den har en søt timer med et ansikt som smiler til deg når du når de anbefalte to minuttene med børsting. Det er bokstavelig talt noe for enhver smak, ettersom du kan velge mellom modusene Daglig rengjøring, Sensitive, Gum Care, Intense Clean, Whitening, Tongue Cleaner og Super Sensitive. Den har også en forbedret optimal trykksensor.

Siden Oral-B er det mest brukte “tannlege godkjente” merket, renser denne tannbørsten så godt du kan forvente. Den har et rundt børstehode som kombinerer svninging og soniske “mikrovibrasjoner” for en ekstra ren følelse. Håndtaket er tykt og gir en premium-følelse, noe som kanskje er det du forventer gitt den høye prislappen.

 

Den leveres med reiseveske og magnetisk lader, med tre timers hurtigladetid. Batterilevetiden er helt grei, men ikke like imponerende som Spotlight Oral Care-børsten på topplassen.

Jeg likte ikke børstehodet like godt som Philips-hodet ovenfor, siden det er mindre og rundt og ikke føles som om det børster like grundig på utilgjengelige områder. Jeg tror imidlertid at dette i stor grad kommer ned til personlige preferanser.

 

Dette er utvilsomt en utmerket tannbørste med avansert teknologi og førsteklasses rengjørings kraft. Men med mindre du virkelig ønsker å få tak i den nyeste og beste teknologien, er det ganske en litt høy prislapp. Et annet problem jeg hadde (et veldig lite et) er at det er et lite mellomrom mellom tannbørstehodet og håndtaket, så tannkrem setter seg fast mellom de to og krever rengjøring.

 

#4 Ordo Sonic+

4.8/5

Hvorfor vi likte denne: Fantastisk valuta for pengene

Ordo Sonic+

Vår rating

Design: 3/5
Rengjøring: 4/5
Batteritid: 3/5
Ytelse: 4/5
Valuta for pengene: 5/5

Dette likte vi:

 • Utrolig god pris
 •  Frekvens på 40.000/min

Dette likte vi ikke:

 • Føles litt billig

Dette er en stilig sonisk tannbørste som koster en fjerdedel av de ovennevnte. 

Du kan kjøpe Sonic+-tannbørsten individuelt, men jeg anbefaler Ordo-startsettet for 100kr mer. Den kommer med munnvann og en gjenbrukbar munnvannsflaske, interdentalbørster, Ordo tannkrem og selve Sonic+ tannbørsten.

Tannbørsten bruker sonisk teknologi, selv om den pulserer med en lavere frekvens enn de dyrere modellene ovenfor (40 000 per minutt). Men tennene mine føltes fortsatt skinnende rene, og jeg likte spesielt hvordan børsten har en sentral silikonbust som hjelper til med å fjerne overflateflekker.

 

Den har mer enn nok funksjoner, selv for pusse eksperten. Fire børstemoduser (Ren, Hvit, Massasje og Sensitive), en to-minutters timer og en seriøst imponerende tre ukers batterilevetid. Det slanke designet er relativt lik Philips Sonicare Prestige-tannbørsten, og selv om den ikke føles like premium, er den en utmerket tannbørste til en veldig hyggelig pris.

 

 

#5 Oral-B Pro 2 2500

3.8/5

Hvorfor vi likte denne: En pålitelig og rimelig børste fra et kjent tannlegegodkjent merke

Vår rating

Design: 3/5
Rengjøring: 4/5
Batteritid: 3/5
Ytelse: 4/5
Valuta for pengene: 5/5

Dette likte vi:

 • Veldig mye for pengene
 •  

Dette likte vi ikke:

 • Oppgir feil batteritid

For (mye) mindre enn iO Series 9 Ultimate Clean-tannbørsten, tilbyr denne bestselgende Oral-B-modellen pålitelig daglig rengjøring med 3D-børstebevegelser som svinger, roterer og pulserer, anstendig batterilevetid og noen av de essensielle ekstrafunksjonene, som en trykksensor og 2-minutters timer – alt for under 400kr.

Den tilbyr to rengjøringsmodus (Daglig rengjøring og Sensitiv) som du klikker på en enkel knapp foran på tannbørsten for å bytte mellom. Det gummierte håndtaket er behagelig å holde, og det følger med en reiseveske.

 

Den har ikke alle funksjonene  som Oral-Bs dyrere tannbørster har, men den gjør jobben og litt ekstra. Litium-ion-batteriet holder opptil 12 dager – i praksis, etter litt bruk, vil jeg si at det holder i noen dager, men det er fortsatt anstendig ytelse for en så rimelig tannbørste. 

 

 

 

#6 Philips Sonicare ProtectiveClean

3.8/5

Hvorfor vi likte denne: Skånsom mot sensitivt tannkjøtt

Vår rating

Design: 4/5
Rengjøring: 5/5
Batteritid: 4/5
Ytelse: 3/5
Valuta for pengene: 3/5

Dette likte vi:

 • Fint design

Dette likte vi ikke:

 • Bråker en del

For en rimeligere Philips Sonic-tannbørste bør du vurdere ProtectiveClean. Den er designet for å være spesielt skånsom mot tannkjøttet, og er like fin å holde som den førsteklasses Philips-modellen, som har en trippelt så tykk prislapp. Imidlertid synes jeg den var litt bråkete – det høres nesten ut som om det kommer til å ta av i munnen din.

 

Når det er sagt, leverer den absolutt når det kommer til rengjøring, med et redusert utvalg av førsteklasses funksjoner: tre børstemoduser og intensiteter, inkludert en spesial innstilling for tannkjøttpleie, en trykksensor, kvadrant timer og pålitelig 14 dagers batterilevetid. For en elektrisk tannbørste til en tusenlapp, ville jeg anbefale Spotlight Oral Care-børsten for 300kr mer, men hvis du heller vil velge et kjent merke, er dette fortsatt en verdig utfordrer

#7 FOREO ISSA 2 Electric Toothbrush

3.8/5

Hvorfor vi likte denne: Unikt silikon design

FOREO ISSA 2 Electric Toothbrush

Vår rating

Design: 5/5
Rengjøring: 3/5
Batteritid: 5/5
Ytelse: 2/5
Valuta for pengene: 2/5

Dette likte vi:

 • Vanvittig bra batteritid, hele 365 dager på ladning (ja, et helt år)
 • Et helt unikt design

Dette likte vi ikke:

 • Dårlig ytelse, kun 11 000 repetisjoner per minutt

Denne unike elektriske tannbørsten er fra FOREO, et merke som vanligvis lager høyteknologiske ansiktsbørster. Den har en lignende “skjønnhet teknologi”-design, med et glatt silikonhåndtak og kurvet design. Den er veldig enkel å sette opp og bruke, og har en utrolig lang batterilevetid på 365 dager per lading (nei, jeg vet ikke helt hvordan det fungerer heller – men det er sant. Jeg har aldri måtte lade den).

Børsten drives av sonisk pulsteknologi som renser med maksimalt 11 000 repetisjoner per minutt. Hodet er laget av silikon- og PBT-polymer bust, noe som gir det en helt annen følelse enn andre tannbørster.

 

Jeg vil så gi den toppkarakter, men jeg kan dessverre ikke det, siden hodet er ganske bredt og silikon bustene er litt knirkende. Den har 16 forskjellige hastighetsinnstillinger, selv om de ikke er delt inn i dedikerte “moduser”, fant jeg faktisk ut at 16 er for mye. Den har en intervalltimer, som ber deg flytte til et annet område av munnen hvert 30. sekund for en grundig rengjøring, men igjen ingen trykksensor