fbpx

Bålpanne test

Topp 5 bålpanner i norge i 2022

Solo Stove

Den gode følelsen, knitringa fra bålet og varmen som brer om seg. Å sette seg rundt bålpanna etter en aktiv dag, en hverdag eller i ferien, alene eller sammen med folk man er glad i, er ren magi. Å dele historier, le sammen, grille pølser eller marshmallows. Det er en setting de fleste av oss trives godt i. Bålpanna er en innretning som gjør seg like godt hele året, og som legger til rette for mange gode minner. Men hvilken skal du velge?

Vi har testet fem forskjellige bålpanner, for å finne din neste favoritt. Og det gjorde vi. En av disse godbitene stakk nemlig av med en sekser(!) på terningen. De vi har testet, er:

·      Solo Stove Bonfire Kit

·      Höfats CUBE

·      Eva Solo Fireglobe

·      IB Laursen bålpanne

·      Espegard Bålfat

Testens vinner: Espegard Bålfat

5/5
Espegaard

Her tilsier både størrelse, design, pris og antall tilbehør at vi har funnet din neste bålpanne. Vi lover, dette er bra saker! Bålpanna har en diameter på 70 cm., noe som gjør den til testens definitivt største.

Norsk design på sitt beste

Espegard er et norsk firma, med opprinnelse i Hallingdal. Og kanskje kjenner de norske forbrukeres bålpanne-behov best av alle produsentene? For i bålfatet fra Espegard finner vi utallige kjekke egenskaper som øker funksjonaliteten og bruksområdene. Man kan også klikke hjem en mengde ekstrautstyr, og flytte bålpanna ved behov.

 

Masse ekstrautstyr

Vi nevnte ekstrautstyr, og her er det masse: Til bålfatet fra Espegard kan du få alt fra vedkløyver og stekepanne til toastjern og vind- og varmeskjerm. Gnistfangerlokk, vedlikeholdsolje og trekk er en selvfølge. Du kan til og med få kjøpt lekre sidebord i bjørkefinér som du kan hekte fast på bålpanna, helt perfekt til servering og matlaging! Hva er det Espegard ikke har tenkt på?

Prisnivået, da?

Prisen er god. Her får du alt du vil ha i en bålpanne, og mer til – med massevis av muligheter til senere.

Terningkast

Du har sikkert skjønt det: Espegards bålfat tar hjem testens eneste sekser på terningen. Her snakker vi et uovertruffent produkt med masse omsorg for forbrukeren. Bra jobba, Espegard!

 

Du kan lese mer om, og bestille, Espegards Bålfat her:

Stilrent og praktisk: Höfats CUBE

4.2/5
Höfats CUBE

Denne bålpanna har et spesielt design som passer perfekt til det moderne huset. Når du ikke bruker den som ildsted kan den gjøre nytte for seg som krakk, og det finnes en rekke tilbehør til den. Diameter er 43 cm.

Trygghetsfremmende design

De som utformt Höfats CUBE har definitivt satt sikkerhet i høysetet: Hvis det blåser opp kan du enkelt snu den uten at noe ramler ut, slik at flammen slukkes. På den måten trenger du ikke å bekymre deg for åpen ild. Denne egenskapen alene er nok til å forstå hvorfor Höfats CUBE har vunnet designpriser.

 

Passe mye tilbehør

Du får selvfølgelig tak i trekk til Höfats CUBE, men du kan også kjøpe blant annet brett, grillrist og støpejernsplater. På grunn av det CUBEs smellvakre design kan du selv justere hvor nært varmekilden disse platene skal være, de festes nemlig på kanten. Den ene siden av plata er rillet og den andre er slett. Plata er selvfølgelig non-stick. Du får plass til to plater samtidig.

Höfats CUBE fås i fargene sort og rust.

Nært akseptabel pris

 

Når vi vet at vi snakker om en bålpanne hvis design har vunnet flere priser over flere år, som gjør nytte på flere måter og passer inn over alt, er ikke prisen alt for høy. Men den er et hakk over det vi ser for oss at en vanlig barnefamilie vil bruke på en bålpanne.

 

Terningkast:

Her er det et helt spesielt og praktisk design som drar opp betraktelig. Ikke alle av oss har mange kvadratmeter med uteområde å boltre oss på, da er det fint å bruke bålpanna som krakk eller bord når den ikke brukes som bål. At man enkelt kan ta kontroll på flammene og snu den for å slukke, er et megapluss. Prisen er også lavere enn hos testens forrige, hvilket er et pluss – men vi vil fortsatt gjerne se bålpanner i hakket lavere prisklasse. Til syvende og sist er det bare den høye prisen som drar ned.

Den kule allrounderen: Solo Stove Bonfire Kit

4/5
Solo Stove

Praktisk utforming og minimal røyk gjør at du kan bruke denne bålpanna også på plenen eller på terrassen – en unik egenskap. Vi synes også designet er både fengende og praktisk; man kan få plass til denne bålpanna nesten over alt. Diameter 49,5 cm.

Unik teknologi

For å opprettholde ild, trenger man luft. Klassiske bålpanner henter ofte denne lufta ovenfra, men Solo Stove Bonfire har ventilasjonshull i bunnen som gir god trekk. Det er doble vegger på Solo Stove Bonfire, så lufta stiger til toppen og varmes på veien. I tillegg samler den opp aske, og «bruker» den som en hindring fra varmekilden til underlaget. Grunnet den teknologien kan du bruke Solo Stove Bonfire på både plenen og verandaen uten problemer. 

Mye tilbehør

Du får mye forskjellig tilbehør til en Solo-bålpanne. Gnistfanger, lokk, bord, grilltopp og trekk – alt originalt og i like god kvalitet som selve panna. Dette trekker opp: vi forbrukere setter pris på gode valgmuligheter, og her får du dem.

Litt høy pris

Med en pris på 5.290,- er nok dette testens dyreste bålpanne, men den unike teknologien gjør at man kan forsvare summen. Likevel gjør det at dette ikke er en bålpanne for alle.

Terningkast:

Vi lander på en firer. Praktisk utforming, stilrent design, og en helt spesiell teknologi som øker bruksområdene og ikke minst gjør innretningen tryggere, drar opp karakteren. Det eneste som drar ned, er den litt stive prisen.

 

Skråsikkert fra Eva Solo: Fireglobe Ildsted

3/5

Er det noe Eva Solo er god på, så er det å gi det dagligdagse et moderne preg til en ikke alt for dyr penge. Dansk design har lekt med stemningen i hjemmene våre i mange år nå, og Eva Solo er et must-have i så måte. Denne bålpanna er intet unntak. Diameter er 64 cm.

Som en skulptur

Fireglobe er nærmest som en skulptur, der den står. Den gjør det den skal og det den lover, og ikke stort mer – men det funker. Med et håndtak på toppen kan du lett snu den vekk fra vinden, og utformingen gjør at flammene også er beskyttet til enhver tid.

 

Ingen tilbehør

Det følger med en rist til bunnen når du kjøper Fireglobe, ellers er tilgangen på tilbehør heller laber. Solo overvurderer altså ikke forbrukerens behov for valgmuligheter når bålpanna skal til pers. Dette synes vi er synd, samtidig som vi forstår tanken: en bålpanne er en bålpanne.

Fin pris

Eva Solos produkter pleier å ligge på et akseptabelt prisnivå, og Fireglobe er intet unntak. Likevel synes vi det er en merkelig høy pris i forhold til mangelen på ekstrautstyr. Et ildsted kan fås langt billigere, og strengt tatt er ikke dette så mye mer enn akkurat det ..?

Terningkast

Rent bortsett fra et vakkert design er det lite som drar oss mot akkurat Fireglobe. De fleste av oss liker å dra ildstedet et hakk videre med litt kult ekstrautstyr, men her får vi ikke den muligheten. Ei heller er det spesielt innovativt med håndtaket i toppen. Det hele føles litt tafatt, egentlig. Sorry.

 

Enkelt og greit: IB Laursen bålpanne

3/5
IB Laursen bålpanne

Testens andre bålpanne i dansk design, men denne er til en mer edruelig pris. Diameter er 66 cm, hvilket er ganske stort – særlig om man tar prisen i bektratning.

Lettfattet fra Danmark

Den er både lett å løfte på og lett å plassere, denne bålpanna – med et design som virkelig kan gli inn i de fleste miljø. Når toppen er såpass åpen får man direkte kontakt med bålet, hvilket muliggjør festlige aktiviteter som grilling av marshmallows, pølser og pinnebrød. Lite skaper så god stemning som det!

 

Manglende ekstrautstyr

Heller ikke her får du kjøpt noe tilbehør, men ettersom designet er så universalt kan du nok få tak i noe som passer likevel.

God pris

Til denne prisen kan det meste forsvares, og vi sitter igjen med et inntrykk av at en enkel bålpanne til 2000,- er helt «innafor», som de sier. Trenger man egentlig noe mer? … Egentlig?

 

Terningkast

Vi kan dessverre ikke forsvare mer enn en treer til et produkt med så få muligheter. Men prisen er god, og designet er pent.